Quina relació hi ha entre energia i alimentació? Per què el nostre sistema alimentari és insostenible? Quants km recorren els productes que servim als plats? Quina càrrega energètica s'associa a la producció, distribució i consum d'aliments? I quines alternatives existeixen al model agroalimentari convencional?
T'animem a què reflexionis i debateixis sobre aquestes preguntes, entre moltes d'altres, durant la presentació de l'estudi:
L'estudi fa una revisió del sistema agroalimentari actual des del punt de vista energètic. Evidencia que àquest s'ha convertit en un procés industrial més, on els països del Sud produeixen les matèries primeres i els del Nord les processen: un model depenent de l'energia en totes les seves fases; També posa de manifest les diferències entre el model agroalimentari convencional i el basat en criteris d'agroecologia i consum responsable a través de 4 casos d'estudi de productes estrella de la dieta catalana.
Durant la presentació repartirem exemplars en paper de la publicació.
No oblidis confirmar assistència a comunicacio@esf-cat.org.
Us hi esperem! Grup de Sobirania Alimentària d'ESF Catalunya
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada