07 d’octubre 2010

Conferència Treballadores immigrants a la indústria electrònica de Malàisia

Balakrishnan Nadeson i Pathma Krishnan activistes pels drets laborals a Malàisia estaran a Catalunya a partir del 14 d'octubre per a denunciar la situació laboral de les persones immigrades a la indústria electrònica a Malàisia. Els activistes visiten Europa en el marc de la campanya europea per la compra pública sostenible d'ordinadors "Procure IT Fair" que coordina SETEM a l'Estat espanyol. A l'estat tigre de Malàisia la immigració laboral cada cop té més importància. Tan és així, que actualment un 20 % de les persones treballadores són immigrants i aquest percentatge arriba fins al 50 % en el cas de la indústria electrònica. Aquest factor propicia la vulneració dels drets laborals de les persones treballadores, ja que moltes empreses abusen de la inseguretat econòmica i legal i els processos de contractació són sempre per mitjà d'empreses de treball temporal.
Les empreses s'aprofiten de les persones immigrants per mantenir baixos els sous de la indústria electrònica. Cal remarcar que tot i la crisi global, el sector està de nou en alça fet que no es tradueix en les condicions laborals de les seves fàbriques que cada vegada són més precàries.
La campanya europea Procure IT Fair que coordina SETEM a l'estat espanyol pretén incidir en la compra pública d'ordinadors la necessitat d'establir criteris de sostenibilitat i d'ètica, i denunciar les precàries condicions laborals de la indústria electrònica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada