03 de març 2009

Proposta "Pujada quotes de socis i sòcies"

Degut a que en els darrers 9 anys no s'han pujat les quotes mentres l’IPC ho ha fet un 30%, que ara l’obtenció de la Declaració d’Utilitat Pública permet la desgravació d’un 25% de les aportacions fetes a ESF, i que les administracions han introduït la obligatorietat de l’aportació per la subvenció dels projectes......es proposa pujar un 50% les quotes estàndar. ¿Com ho veus?

Descarrega't la proposta i diga'ns que en penses.

15 comentaris:

  1. home, com a soci de quota 10, es a dir, 120 euros anuals, crec que enlloc de pujar totes les quotes un 50% es podria tenir un deferencia cap els que ja ens les vam apujar voluntariament fa uns anys.
    Per exemple: pujar la quota d'estudiant un 60%, la normal un 50% i la quota 10 un 40%.
    resultat:
    175 81 14175
    90 314 28260
    50 162 8100
    Altres 9893.27
    60428.27
    i encara tindriem més ingressos.

    ResponElimina
  2. Jo diria que la de 120 es pot quedar com a 120 o inclòs baixar a 90, únicament es proposa que per homogeneïtzació passi a 180.

    Jo personalment crec que la política de soci hauria de ser molt diferent, proposaria:
    1. Soci voluntari un descompte en quota del 50%. Posem un preu just al que té un gran valor.
    2. Crear la figura d'amic d'ESF per tota aquella gent que no vulgui aportar 90 euros. De debò som el club selecte dels 90 euros?
    3. Estipular de forma clara que no és obligatori ser soci d'ESF per tal de participar de l'associació.
    4. Aclarir que un estudiant ho és independentment de l'edat i de si treballa o no treballa. És a dir, si és estudiant és estudiant.

    Crec que el repte no és apretar la rosca a la interna sinó en trobar noves fonts de finançament de lliure disposició, diguem-li més socis, col•legis o empreses.

    Per altra banda, considero que no te massa sentit que per aconseguir cobrir 20.000 euros de despeses administratives haguem de formular projectes de 200.000, ja sabem on ens porta això. No seria més fàcil trobar simplement col•laboracions de 20.000 euros? I no podríem pensar que existeixen uns límits pel creixement?

    La meva contrapregunta és (extret memòria pàgina web): fent aquest ajust tenim un creixement sostenible o tornarem estar igual d'aquí 4 anys? Si del 2006 al 2007 vam augmentar en 113 socis (uns 10.000 euros) cal una altra política?

    Segurament al situació actual respon al canvi de 2005 a 2006 on vam passar d'un pressupost de 700.000 euros a 1.400.000, mentre que treballadors de 15 a 20, socis de 441 a 460 i si m'apreteu diria que voluntaris no van pas augmentar. Potser si tota aquesta massa social hagués augmentat proporcionalment ara no tindríem cap problema: 882 socis i 30 treballadors. És a dir, té sentit un creixement de pressupost que no es tradueixi o vagi acompanyat d'un creixement en recursos humans? I els voluntaris... aix que me’ls tornava a deixar.

    Apa cremar!

    ResponElimina
  3. Nunca me han gustado los mensajes que algunas ONG lanzan para captar fondos “ por solo 30 euros al mes… por 1 solo un euro al día…” . Yo siempre he entendido mi cuota de socia como la aportación a un proyecto asociativo, una asociación que es corresponsabilidad de tod@s y por lo que su sustento económico también es responsabilidad de tod@s.
    ¿Qué idea tenemos, qué la cuota de socio no suba nunca más? ¿el mensaje cual será, “hágase socio de una ong a precios de hace 10 años”? ¡Una ONG muy baratita, con precios anticrisis!!!! ¡Hace años que trabajo pero como hago un postgrado y voy a la academia de inglés soy estudiante y puedo colar ahorrarme parte de la cuota!!

    ResponElimina
  4. Bonics i boniques,
    I perquè l'aportació de soci no es proposa a partir d'un percentatge dels ingressos anuals de cadascú? A partir d'una petita taula, p.ex, entre 21 i 24 mil --> 120 euros, etc...

    En tot cas pels quatre duros que suposen crec que val la pena enfocar el debat des d'una qüestió política i no d'autonomia econòmica (no hay huevos...).

    ResponElimina
  5. Jo estic mig d'acord amb en tarantamocos de no fer 50 % tots. 180€ potser són més del que un "voluntariament" voldria posar i potser hi hauria una volcada de gent que en paga 120 cap als que en paguen 60. S'ha de veure. El concepte d'apujar preus no em sembla malament. De totes maneres s'ha de vigilar, cada persona és un món. El meu cas, per exemple, és que ja estic col·laborant (un import bastant més alt que el que faig a ESF) amb una altra associació i bé, de 60 a 90 (A l'any) molt no m'afecta però potser si que seria ja més seriós de 120 a 180 (tenint en compte que voluntàriament havien acceptat pagar més, crec que és lleig que NO voluntàriament se'ls augmenti proporcionalment la quota).

    ResponElimina
  6. Bona tarda, opino que vosaltres sou els gestors i, almenys, jo que no m'hi he implicat fins ara, confio en el vostre criteri i que tindreu raons ben fonamentades per a proposar aquest augment de quota. El que no he acabat de veure clar és com serà l'evolució de la quota en els propers anys. És a dir, d'aquí a 5-10 anys tornareu a fer una pujada d'aquesta magnitud o, d'altra banda, hi ha una estratègia de creixement sostingut?
    De totes maneres, em pregunto si ESF, de la mateixa manera que li passa a moltes associacions i ONGs, confia massa en les aportacions dels "seus" i de l'Administració Pública, i no explota les possibilitats de finançament del món privat i fundacional.
    Per acabar, per si no ha quedat del tot clar, si trobeu convenient apujar les quotes, cap problema.
    Moltes gràcies per la implicació que teniu.

    ResponElimina
  7. Crec que s'hauria de tenir en compte la situació econòmica de cadescú. Tinc més de 27 però la meva situació econòmica és precària, potser li hauré d'acabar demanant a ma mare que em pagui els 90€ de la cuota de soci.
    La quota s'hauria de pujar cada any amb l'IPC.I no de golpe i porrazo.
    Crec que si ets voluntari has de ser soci, al contrari ho veig un xic incongruent.
    Tant de bo que la crisis no afecti als socis d'ESF!!!
    Laura Las heras

    ResponElimina
  8. ei, només un recordatori!!!
    els estudiants i aturats ( o en situació difícil) es poden acollir a la quota mínima
    Qualsevol soci o sòcia d’ESF pot canviar la seva quota a la mínima si la seva situació econòmica ha canviat, en aquest cas empitjorat. Del que es tracta és que cadascú aporti el que pugui i que la quota de soci no suposi un trasbals molt greu a la butxaca.

    ens veiem a l'assemblea!!

    Andrés Gracia

    ResponElimina
  9. Estic d'acord en canviar les quotes, però:
    L'últim paràgraf d'en Zoonze em sembla molt aclaridor, i recolzo el comentari de'n Francesc Martori. A part de les quotes d'aquest any, quina es l'estratègia de creixement/decreixement pels propers anys?
    Ramon Gómez

    ResponElimina
  10. En resposta a la Marta estar en una ONG no es un privilegi ni una obligació o al menys no ho hauria de ser.Aixi que lo logic sería que cadascu aportes lo poc que bonament pot i no cuotas impositives. Aixo no es hicenda i las cuotas no haurien de ser com els impostos.Per altra banda jo no estic gents d'acord que trfeballem amb calers del estat perque aixo ens obliga a "pleitesias" sotosament dubtoses. Aixi que apretar el cinturó, rebaixar gastos y de cuotas que cadascu aporte lo que bonament pot.

    ResponElimina
  11. Com l'últim comentari, jo també penso que l'augment de quota hauria de ser voluntari. ESF pot fer una crida als seus socis exposant la necessitat i sol·licitant un major esforç per part de cadascú, fins i tot es pot recomanar un % d'augment de quotes i facilitar que la gent s'hi adereixi voluntariament, però penso que si s'aplica impositivament, podem acabar perdent socis que per estar desvinculats no participen en aquests debats i quan es trobin l'augment directament cobrat donaran ordre a la seva entitat bancaria d'aturar l'aixeta.

    ResponElimina
  12. La financiació és el problema de totes les ONG, però és que també ho és dels propis socis. No em sembla correcte imposar un increment de quotes d'aquesta magnitud, i em sembla més adient la proposta de l'increment voluntari. D'altra banda, em sembla que aquest país té molts més enginyers (superiors, tècnics, industrials, camineros, agrónoms, telecos,aeromàutics, etc,etc.)..., dels menys de 600 socis de l'associació. Potser cal fer una campanya de captació de socis, si es vol crèixer, i no anar apretant tant als que ja hi som. Hi ha de tot, els que els va bé, i els que no tant. Som gent conscienciada i solidària, que si no no hi seriem. Però no a tothom li va bé apujar quotes.

    ResponElimina
  13. Pujar quotes a qualsevol lloc sempre és un problema, però moltes vegades és necessari.

    Imposar sempre es dolent i més un 50%, és una brutalitat!

    De totes maneres crec que és necessari i si en 9 anys no hi ha hagut apujada és que quelcom no funciona bé, perquè la vida si ha pujat en aquest 9 anys!

    Jo proposaria apujar la totes les quotes però de manera desigual, de tal manera que la de estudiant (canviaria aquest nom, perquè si cobro 4000e i estic estudiant em sembla ruin pagar aquesta quota) fos la menys puges, per raons obvies.

    Com apunta tarancomocos però no amb aquesta distribució. I per suposat que cada any incrementi, com tot en aquesta vida.

    ResponElimina
  14. he llegit l'informe que acompanya la vostra proposta de pujar les quotes i la veritat és que no em sembla massa justa: trovo que passar de 120€ a 180€ és un xic excessiu.

    ResponElimina
  15. Crec que no tenim més socis precisament perquè només piquem a la porta del col·lectiu enginyeril, algú té enquestes de procedència universitària dels socis? potser que comencem a trencar esteriotips...!!

    ResponElimina